Van Ucluelet naar Campbell River

20 juli 2024 - Campbell River, Canada

Vanochtend op tijd vertrokken, ten eerste omdat de accommodatie niet echt geweldig was (lees: de minst mooie die we gehad hebben en we daar graag weg wilden) en ten tweede omdat we nog ongeveer anderhalf uur moesten rijden voor een ontbijtje bij Tim Hortons 😉
De rit vandaag was niet heel bijzonder, veel gewone highway. Dus eigenlijk een beetje saai... of zijn wij gewoon verwend na twee weken Canada en alleen maar mooie dingen te hebben gezien 🫣

Aangekomen in Campbell River waren we te vroeg om al in onze accommodatie terecht te kunnen. We hebben nog wat rond gereden in het plaatsje en een lekkere ijscappuccino gedronken. Na nog een paar boodschappen te hebben gedaan zijn we naar de accommodatie gereden.
Chateau Riverside, de naam beloofde heel wat! Toen we aan kwamen rijden viel het eigenlijk een beetje tegen, de eerste aanblik was niet geweldig 😬
De eigenaar maakte al veel goed, hij vertelde aan één stuk door heel enthousiast over dingen die we moesten gaan zien, moesten gaan doen, waar we moesten gaan eten... we hebben niet alles onthouden van wat hij zei want het was zo veel en hij praatte zo snel!!
Daarna liet hij ons de kamer zien en we begrepen meteen waar de naam van de accommodatie vandaan kwam: wauw wat een prachtig uitzicht 🤩🤩 We zitten op de eerste verdieping en vanaf ons balkon kijken we op de rivier, echt geweldig!
Hij vertelde ons dat er regelmatig zeehonden in de rivier zwemmen. En jawel, even later stonden wij op het balkon over het water te turen en zagen we drie zeehonden 🥰 Super gaaf om die zo in de rivier te zien zwemmen.

Na het eten hebben we nog gewandeld en hebben we een specht gezien. En, leuk weetje voor de geografische kenners, we kwamen erachter dat Campbell River precies op 50 graden noorderbreedte en bijna op 125 graden westerlengte ligt.

1. Susan:
    20 juli 2024
    Echt heel leuk, om jullie reis zo te volgen. Wat een schitterend land!! Je komt ogen te kort:).