Vancouver
25 juli 2024 - Greater Vancouver, Canada
Vanochtend de dichtstbijzijnde Tim Hortons opgezocht voor het ontbijt. Helaas was dit de minst goede vestiging die we tot nu toe gevonden hebben. Het was er niet schoon en ik vond het eten ook echt minder lekker. Maar misschien had het één wel met het ander te maken. De cappuccino daarentegen was weer heel lekker.
We zijn vandaag naar Capilano Suspension Bridge Park geweest. Een ontzettend mooi aangelegd park in de bossen net buiten Vancouver. Over de vallei tussen de bomen hangt een grote, lange suspension bridge; een hangbrug. Ik ben eerder op dergelijke bruggen geweest en daar had ik nooit moeite mee. Maar deze brug schommelde echt heel erg 😲 Toen we er al een tijdje vanaf waren had ik nog last van mijn evenwicht.
Ook was er een mooie route waarbij je hoog tussen de bomen kon lopen. Eerst met een trap een stuk omhoog en dan via hangbruggen (veel kleinere) tussen de bomen door lopen. Bij elke boom was een mooi plateau gemaakt. Het zag er echt prachtig uit.
Er waren heel veel Koreanen in het park en die maken echt overal, op de gekste plekken, selfies en foto's van elkaar. Vooraan op de brug, midden op de brug, aan het einde van de brug maar ook op de kleinere hangbruggen begon dat weer opnieuw. En dan eerst een foto alleen, daarna met z'n tweeën, dan nog met z'n drieën en uiteindelijk met de hele familie. Dat ze dat doen moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten maar als dat op zo'n looproute is waar niemand kan passeren dan wordt het voor heel veel mensen wel erg vervelend. Maar dat maakt ze niks uit, zij willen die foto's maken dus iedereen moet maar wachten... Jens, normaal heel vredelievend en helemaal niet agressief, kreeg er bijna moordneigingen van 🫣
Daarna naar Downtown Vancouver. Jeetje wat een drukte!! Wat veel mensen, wat veel auto's, wat veel gebouwen... na bijna drie weken relatief rustig en continu in de natuur met water, bergen en bossen is dit toch wel even compleet anders. En anders is in ons geval niet echt positief 😕 Wij zijn er wel achter dat we toch echt mensen zijn voor de bergen, de bossen en de natuur in plaats van voor steden. Wij houden meer van de rust en de ruimte dan van de drukte om ons heen.
En eigenlijk wisten we dat ook wel; héél lang geleden toen wij onze eerste rondreis door Noorwegen hebben gemaakt zijn wij geëindigd in Oslo. We hebben toen twee weken door Noorwegen gereisd en op drie verschillende plaatsen gezeten. Omdat we in Oslo toen weer op de boot moesten hadden we de laatste dag in Oslo gepland. Dat viel ons toen ook tegen, al die drukte van de stad. En dat is dus in al die jaren niet veranderd 🤭
De volgende keer zullen we er beter rekening mee houden 😁
Vanavond tijdens het eten hadden we wel een heel mooi plekje gevonden. Aan het water, lekker op het terras... héérlijk relaxed 😊