Victoria
23 juli 2024 - Victoria, Canada
Vandaag eens wat langer uitgeslapen, ook wel eens lekker in de vakantie 😁 Jens werd zelfs pas om 10.30 uur wakker; hij had het even nodig om een keer uit te slapen zei hij 😉
We zijn vandaag in de stad Victoria geweest. We zitten al wel in de stad, maar dan in een buitenwijk.
Toen we weg reden zagen we ineens een moederhert met een klein hertje bij ons in de straat 🤩 Gewoon in een woonwijk waar geen bos in de buurt is... waar komen ze dan vandaan vraag je je af.
Met de hop on hop off bus zijn we door de stad gegaan. Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om een stad te verkennen - wandelen, fietsen, zelf door de stad rijden en er is hier zelfs de mogelijkheid om met paard en koets te gaan. Omdat wij nog nooit met een hop on hop off bus mee waren geweest hadden we hiervoor gekozen. Op die manier krijg je wel een indruk van de highlights van de stad. We hebben van alles gezien: China Town, de haven, de visserswerf, een kasteel, het museum, de winkelstraat, de kust (waar je aan de overkant Amerika kon zien). Het nadeel als je in zo'n bus zit is dat je helaas eigenlijk geen mooie, duidelijke foto's kunt maken. Je kon op een aantal plaatsen natuurlijk uit de bus en dan kon je de volgende pakken om weer verder te gaan met de rondrit. Dat duurde een half uur tot een uur voordat de volgende kwam en er waren vandaag verschillende dingen, waaronder bijvoorbeeld het kasteel, gesloten omdat het maandag is. Dus dat was wel jammer, maar we hebben toch een beetje een indruk van Victoria gekregen.
Daarbij merken we alledrie dat door alle indrukken die we al gehad hebben, alles wat we al hebben gezien en meegemaakt en het vele verkassen naar steeds een andere plaats, onze harde schijf een beetje vol begint te raken. De puf is er een beetje uit en er kan niet heel veel meer bij 🫣 Drie weken is voor ons lang genoeg in ieder geval.