Van Victoria naar Vancouver

24 juli 2024 - Greater Vancouver, Canada

Vandaag hebben we Vancouver Island verlaten om naar onze laatste stop in Vancouver te gaan.

Na alles te hebben ingepakt en een lekker ontbijtje bij Tim (Hortons 😉) zijn we op weg gegaan naar de ferry terminal. De ferry zou om 13.00 uur vertrekken dus wij waren om 12.00 uur ter plaatse. We hebben nog even bij de kleine souvenirshops bij de terminal rond gekeken. Het wachten duurde vandaag gelukkig niet zo lang en het was veel minder warm dan bij het wachten bij de vorige ferry.

De oversteek was deze keer mooier dan de vorige keer. Toen we naar Vancouver Island toe gingen was het bijna continu op open water. Vandaag voeren we het grootste deel van de tocht tussen verschillende eilandjes door, veel leuker om te zien. Daarbij was de ferry vandaag een stuk stiller; de vorige voer op diesel en deze op gas en dat verschil kon je dus duidelijk merken.

Terug op het vasteland van Canada wilden Edwin en Jens eerst nog even naar Amerikaans grondgebied. Als je van de ferry af komt zit je vlak bij een klein stukje Amerika, Point Roberts. Maar eenmaal daar aangekomen sta je direct bij een strenge grenscontrole. Er werd meteen gevraagd wat ze kwamen doen en waarom ze daar waren. Ze wilden een foto maken, dat mocht nog net maar daarna moesten ze terug. Dus veel verder dan een foto kwamen ze niet 😁
Tijdens de overtocht zijn we ook een stukje door Amerika gekomen dus we hebben in ieder geval door Amerikaanse wateren gevaren. En Jens is in Amerika naar de wc geweest 😂

We hoorden trouwens vanochtend dat er op dit moment heel veel bosbranden zijn hier in Canada. We hadden er natuurlijk al wel wat over gehoord maar het is wel heel erg heftig! Zelfs zo erg dat de plaats Jasper, waar wij ook zijn geweest, helemaal is geëvacueerd!! Zo vreselijk triest als je dat leest en de foto's en filmpjes ervan ziet.
Het moet verschrikkelijk zijn als je daar woont, moet evacueren en (bijna) alles achter moet laten. Niemand die weet hoe lang het duurt en wat ze aan zullen treffen als alles voorbij is.
Heel veel toeristen zijn nu naar alternatieven aan het zoeken om hun reis verder door te laten gaan, want ook zij moeten alternatieven gaan zoeken voor de accommodaties of campings die ze geboekt hebben.
En dan te denken aan alle wildlife... zo ontzettend triest want die kunnen misschien geen kant op. Weer zal een deel het niet overleven waardoor er nog minder wildlife zal zijn.

De campgrounds in Jasper National Park hebben alle boekingen tot 6 augustus al geannuleerd. Dus ik ben bang dat het nog wel een tijdje zal duren 😕
Hopelijk zal het toch sneller over zijn dan ze hier verwachten en zal de schade voor mensen en dieren meevallen 🤞🤞🤞

1. Judith:
    24 juli 2024
    Ik las het van die bosbranden, echt afschuwelijk! Zo erg voor al die mensen en dieren. En weer veel bossen weg.
    Veel plezier nog de laatste dagen in het prachtige Vancouver!
  2. Anny:
    24 juli 2024
    Wij hebben de bosbranden bij Jasper ook gezien. Heel erg!! Ook voor jullie natuurlijk heel confronterend en bijna niet voor te stellen😥Toch nog maar genieten van een paar mooie dagen in Vancouver🙂
  3. Susan:
    24 juli 2024
    Wowwww wat heftig van de bosbranden. Ben wel opgelucht dat jullie daar nu niet zijn.

Ps; wat gaaf dat Jens in Amerika naar de toilet is geweest, een hele belevenis 😂🤣
  4. Marion:
    24 juli 2024
    De Canadezen zijn heel ervaren in het inschatten van de heftigheid van de bosbranden. Toen wij in Jasper waren was er ook een brand op 24 kilometer van ons verwijderd maar de mensen maakten zich niet druk, ik vond het wel spannend, maar ze hadden gelijk met de voorspellingen. Zien we jullie nu binnenkort op televisie bij Border Control 😉 als je het programma kent dan zie je daar heel veel mensen die een "verkeerde" afslag namen en meteen een strenge grenscontrole aan de broek hebben hangen 🤣
  5. Han:
    25 juli 2024
    Jullie laatste dagen en kunnen de hersentjes uitrusten. Van die branden is op 't.v geweest triest hé. Fijne tijd n̈og.