Vancouver dag 2
26 juli 2024 - Greater Vancouver, Canada
De dag begon vandaag grijs en met regen 😲 Zo veel regen hebben we de hele vakantie nog niet gezien. Niet dat het nou zo hard regende vanochtend maar als je al drie weken geen regen meer hebt gezien, op een paar spetters na wat geen naam mag hebben, dan is het toch even anders wakker worden.
Gelukkig klaarde het vrij snel weer op. Het werd droog en de zon begon weer te schijnen. De temperatuur was wel wat minder maar dat was niet erg want we wilden vandaag naar Stanley Park. Dit is een heel groot park in Vancouver, prachtig mooi groen en waar je totaal niet het idee hebt dat je in een grote stad bent.
We hebben fietsen gehuurd om Stanley Park rond te fietsen. Dit is heel erg leuk om te doen en gebeurt dan ook heel veel. Er is een speciaal aangelegd pad, de ene kant voor fietsers en de andere kant voor voetgangers. Met de fiets mag je maar één richting in waardoor dus iedereen dezelfde kant op gaat en dat fietst heel relaxed 😊
Je fietst het grootste gedeelte langs het water dus er is van alles te zien... grote schepen, kleine bootjes, watervliegtuigen, je kunt blijven kijken. We hebben o.a. totempalen gezien, een hele hoge, grote brug waar wij gelukkig onderdoor konden fietsen in plaats van eroverheen 🫣 en Canada Place, de plek waar grote cruiseschepen aanleggen. Helaas was er nu geen cruiseschip aanwezig.
Daarna zijn we naar Gastown gegaan, een hele leuke wijk met allemaal restaurantjes, terrasjes en heel veel souvenirwinkels. We hebben hier onze laatste souvenirs ingekocht, nu nog zien dat we alles mee naar huis kunnen krijgen 😉
Vanavond de koffers opnieuw inpakken en herschikken om te kijken of alles past. Hopelijk gaan de koffers nog gewoon dicht en zijn ze morgen niet te zwaar 😬

Een goede vlucht terug✈️