Calgary
Tja, dat nieuwe ritme daar moeten we toch echt nog even aan wennen. Na een aantal keren wakker geweest te zijn (en om 03.00 uur bijna een "inbreker" te hebben betrapt, dat bleek Jens te zijn die uitgeslapen was 😉) zijn we om 04.00 uur maar opgestaan. Ruim op tijd dus voor de kwalificatie van de Formule 1 (lokale tijd 08.00 uur) want dat moeten we natuurlijk wel bijhouden, ook nu we hier in Canada zitten.
Daarna op pad om (een heel klein deel van) Calgary te verkennen. Als je op internet kijkt wat er allemaal te zien en te doen is dan wordt het heel moeilijk om te kiezen.
Ik werd naar de achterbank verbannen 😁 want Jens werd gepromoveerd tot navigator. Het maakt mij niet uit om achterin te zitten en voor Jens is het wel wat leuker om voorin te zitten en dan ook nog iets te kunnen doen, dus helemaal oké 👍 Daarnaast hadden we een huurauto met GPS gereserveerd maar dit blijkt niet aanwezig te zijn in de auto. Intussen al telefonisch contact gehad met de verhuurder in Nederland, maar die stuurde ons terug naar het verhuurkantoor hier in Calgary. Omdat we eigenlijk niet veel zin hadden om daar terug te gaan (lees: zonde van de tijd) heeft Jens gekeken of er een andere mogelijkheid was. Apple Carplay werkte ook niet maar, lang leve de Samsung telefoon 😉, via Android werkt het wel. Dus opgelost! En hoe het met de verhuurder verder afloopt dat wachten we maar af...
Onderweg in de stad stonden er ineens heel veel paarden met (echte) cowboys en indianen! Wat een indrukwekkend gezicht was dat, die indianen met hele grote tooien en echte indianenkleding. Prachtig!! Op dit moment is de Stampede in Calgary, een jaarlijks terugkerend festijn in western stijl. Dit schijnt echt een hele happening te zijn; overal in de stad zie je mensen met cowboyhoeden, cowboylaarzen enz. Toen de stampvolle tram richting de Stampede voorbij kwam gereden wisten we niet wat we zagen... als haringen in een ton maar allemaal met een cowboyhoed op 🤪
In de stad aangekomen eerst naar Prince's Island Park, een prachtig park in de stad met de Peace bridge over de Bow river. Helaas was een deel van het park afgesloten in verband met de opbouw voor evenementen dus we hebben niet alles kunnen zien.
Daarna doorgelopen naar Stephens Avenue, volgens internet één van de leukste, mooiste straten van Calgary. Dit was inderdaad een leuke, gezellige straat met souvenirs shops en terrasjes. Door het mooie weer was het hier gezellig druk, niet té maar wel volop mensen 😊
Ook zijn we naar Olympic Plaza geweest want dat moest je ook gezien hebben als je in Calgary bent geweest. Dat viel ons een beetje tegen, het stelde eigenlijk niet zo veel voor wat erg jammer was. Uiteraard wel nog een foto gemaakt met de Calgary Tower op de achtergrond. Deze toren heeft helemaal bovenin een platform met een glazen onderkant waar je dus doorheen kunt kijken. Ook schijnt het een geweldig uitzicht te zijn daarboven. Maar aangezien Edwin en Jens allebei hoogtevrees hebben wilden zij daar niet naar boven. En ik had geen zin om alleen naar boven te gaan dus helaas geen foto's vanaf de Calgary Tower.
Er zijn hier trouwens wel hele grote verschillen in parkeertarieven. De eerste plek waar we parkeerden was het CAD 0,75/€ 0,51 voor 3 (ja echt 3!!!) uur, op de tweede plek was het CAD 8,40/€ 5,67 voor het eerste uur 😲
Morgen weer eens verder kijken, dan gaan we Calgary verlaten en gaan we richting de Rocky Mountains.
Hans:7 juli 2024Heel mooi👌
Monique:7 juli 2024Nu al een mooi begin van jullie vakantie. Geniet er maar extra van
Marion:7 juli 2024Fijn, zo'n wizzkid! Daar kom je nog eens ergens mee. Lijkt me een uitstekende navigator.
Freek:7 juli 2024Mooie start van jullie vakantie. Ik kijk nu al uit naar je volgend reisverslag. 😃