Naar de Rocky Mountains
8 juli 2024 - Bow Valley Provincial Park, Canada
Ook vanochtend weer vroeg wakker en dus weer ruim op tijd voor de Formule 1. Om 08.00 uur zaten we klaar voor de race die, mede door de regen, erg spannend was. En hoewel wij geen Lewis Hamilton fans zijn was dit toch wel een hele mooie overwinning voor hem. Maar genoeg over de Formule 1, dat is niet waarvoor wij naar Canada zijn gekomen.
Vandaag zijn we vanuit Calgary de Rocky Mountains in gereden. Ik had een app gedownload met een "guided tour" voor de route die we vandaag gingen rijden. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten maar wat een goeie uitvinding is dat! Je downloadt de app van tevoren op de telefoon en sluit dit aan in de auto. Een hele duidelijke, heldere stem vertelt je waar je bent en daarbij ook nog heel veel informatie en een stukje geschiedenis. Heel erg leuk om op deze manier rond te touren 😊
We zijn naar Canmore gereden en hebben daar eerst door het plaatsje gelopen. Het is niet zo groot maar het ligt prachtig met op de achtergrond de Rocky Mountains. De Engine Bridge over Bow river is een hele oude brug, gebouwd in 1891 door de Canadian Pacific Railway voor de mijnbouw. Mooi om te zien en bijzonder omdat er nog zo'n specifieke lucht hing en je gewoon kon ruiken dat het oud was 😉
Heel bekend in de Rocky Mountains zijn The Three Sisters. In de Dolomieten heb je de Drei Zinnen waar wij ooit zijn geweest, nu moesten The Three Sisters natuurlijk ook op de foto. Edwin had ergens een reactie gelezen van het mooiste viewpoint, dus wij op zoek. Het was inderdaad een heel mooi punt met een perfect zicht op The Three Sisters en Bow river op de voorgrond.
Daarna zijn we doorgereden naar Banff, een heel bekende en daardoor toeristische plaats waar het behoorlijk druk was. Hier is een hele bekende souvenirshop "Cool as a Moose". Daar wilden wij natuurlijk geweest zijn! Leuke winkel, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hadden het met een moose of een Canada sign erop.
Uiteindelijk weer terug richting Canmore om naar onze 2e accommodatie te gaan. We treffen het tot nu toe prima met de accommodaties; in Calgary hadden we een compleet huis met wel 4 slaapkamers en 3 badkamers (beetje decadent maar toen ik in januari boekte was dit één van de weinige accommodaties die nog vrij waren voor deze dagen) en nu hebben we een chalet met 2 grote slaapkamers en ook 2 badkamers. Kortom, je hoort ons niet klagen 😊
Anny:8 juli 2024Wij kijken iedere morgen uit naar jullie reisverslag. Fantastisch!!
Yvonne de Haas:8 juli 2024Echt leuk om met jullie avonturen mee te kunnen lezen, en wát een mooie foto's 😍 het moet echt geweldig zijn om daar te zijn 😁 Geniet!