Van Canmore naar Jasper
Vandaag gaan we naar Jasper over de Icefields Parkway. Volgens velen één van de mooiste wegen van de wereld. We zijn erg benieuwd en willen dit graag zelf meemaken.
Nadat we hebben uitgecheckt in Canmore gaan we op weg; een rit van 320 kilometer waarvan 230 kilometer Icefields Parkway. Het eerste stuk van onze rit hebben we gisteren ook gereden naar Moraine Lake.
Speciaal voor Maurice (ik weet niet of je meeleest maar anders hoor je het wel via Monique 😉) zijn we op een parkeerplaats gestopt om een paar foto's te maken van trucks die hier rijden, want daar zitten echt megavette exemplaren bij. Vanaf dat moment heeft Edwin de bijnaam "Eddie the truckspotter" 🤭
Goed, de Icefields Parkway... we draaien van de snelweg af en nadat onze nationale parkenpas is gecheckt kunnen we echt beginnen.
De verhalen die we hebben gehoord en gelezen zijn niet overdreven: na iedere bocht komt er weer een nieuw vergezicht, het ene nog mooier dan het andere maar alles is prachtig en het is geweldig om hier te zijn! Onderweg een aantal keren gestopt op de vele uitzichtpunten, bij meren en watervallen. De mooiste vandaag waren Bow Lake en Peyto Lake, echt schitterend 🤩🤩 Vooral Peyto Lake, een meer met een azuurblauwe kleur tussen de hoge bergen van de Rocky Mountains.
Onderweg nog een pitstop gemaakt bij een dinerrestaurant langs de Highway 93 (het wegnummer van de Icefields Parkway); dit zag er precies zo uit als in de films op tv. Echt super leuk om te zien!
Wat je ook zou kunnen zien bij de Icefields Parkway is wildlife. Dus wij hebben bijna de hele weg zitten kijken of we iets tegen kwamen. Maar aangezien het hier vandaag opnieuw 32 graden was lieten de dieren zich natuurlijk niet zien, véél te heet 🥵
Toen we Jasper binnen reden zagen we 2 kleine elks langs de kant van de weg dus op de rem om een foto te maken. Bleek er een politieauto achter ons te rijden 😬 maar ze reden gelukkig gewoon door. Ze zullen wel vaker van die rare toeristen zien die ineens stoppen om een foto te maken. Als je de auto maar goed aan de kant zet is dat hier geen probleem.
Na het eten zijn we nog een weg gaan rijden waar veel wildlife te spotten zou zijn. Zeker in de avond is de kans groter dat de dieren zich laten zien. Bij het hotel zagen we eerst nog een eekhoorn of groundhog over de weg rennen (helaas te snel voor de foto).
Tijdens onze avondroute hadden we meer geluk dan overdag. Eerst zagen we een grote elk met een heel groot gewei aan de kant van de weg staan, daarna 2 kleine zwarte beren boven in een boom, later een grote zwarte beer echt heel dicht langs de weg en als afsluiter ook nog 2 reeën. Het leuke is dat je al vanaf een afstand kunt weten dat er iets te zien is want dan staan er een aantal auto's stil langs de weg. Meestal hoef je dan niet lang te zoeken want de mensen wijzen elkaar op wat ze gezien hebben. De meeste mensen zijn ook op zoek naar hetzelfde 😉
Vandaag zijn er wat meer foto's dan andere dagen, hoe zou dat nou komen 🫣 Veel plezier met het kijken!

Ik dacht ik krijg een foto van Edwin te zien, toen je appte dat je een grote beer had gezien 😉